Fönsterbleck i Aluminium

TOPP kvalitet till bästa pris

  • Enkel montering på fönstret
  • Vädertålig aluminium
  • Ljudreducerande beläggning

Se vårt MÄNGDRABATT

-35%
online prisfördel

från 91,23 kr

inkl. 25% MOMS plus Leveransvillkor
Beräkna pris

Fönsterbleck i aluminium

Tekniska detaljer

Våra fönsterbleck i aluminium av typen VBH 400 utmärker sig genom sin individuella ytbehandling och sin enkla montering. De tillverkas uteslutande av vädertålig aluminium AL MG Si 0,5 och levereras med alla nödvändiga monteringstillbehör.

Passar på de flesta fasader

Våra nya aluminium fönsterbleck tillverkas i en tålig och pressad profil med en droppkant på 40 mm som passar för de flesta typer av fasader så som putsade och träfasader. De kan även användas som underbleck och överbleck.

Välj färg själv på dina fönsterbleck

Fönsterblecken finns att få i standardfärgerna vit (RAL 9016), silver (Alu Natur), och C34 (mörkbrons). Precis som med våra fönster kan du själv även välja specialfärger för dina fönsterbleck från hela RAL-paletten.

Ljuddämpande

Alla nya fönsterbleck i aluminium och utrustas med en ljuddämpande folie för att minska störande ljud vid regn och hagel.

Välj längd och djup

Aluminiumfönsterblecken finns i alla mått i längder upp till 6000 mm och kan levereras i följande djup: 50, 70, 90, 110, 130, 150, 165, 180, 195, 210, 225, 240, 260, 280, 320 och 360 mm.

Enkel monstering

Våra fönsterbleck monteras enkelt vid både renovering och nybyggnation. På fönster24.com hittar du instruktioner samt att vi visar filmer hur monteringen för fönsterbleck går till för att underlätta ditt arbete där hemma.

Färger
Mörkbrun
Mörkbrun
Silver
Silver
Vit
Vit
Antracitgrå
Antracitgrå

Fördelar och nackdelar

Utvändiga fönsterbleck skyddar framförallt mot regn och fukt som annars kan tränga in I ytterväggen och orsaka stora skador med ett högt pris att betala.

Om ett fönster inte skulle ha ett fönsterbleck skulle smutsigt regnvatten missfärga husfasaden nedanför.

Därför har våra fönsterbleck en s.k. droppkant som skjuter ut från fasaden vilket gör att det smutsiga vatten leds från fasaden och motverkar missfärgningar. Fönsterbleck kan även påverka huset utseende och ge extra liv i fasaden genom t.ex. olika färgsättningar.

Det finns många möjligheter när det kommer till utvändiga fönsterbleck. För dig som kund kan flera olika faktorer spela in vid ditt val av utvändiga fönsterbleck.
Förutom pris, bredd och djup, kan även material spela in för att passa husets karaktär.

Dagens moderna fönsterbleck tillverkas vanligast i aluminium, men det finns även varianter i plast, marmor, plåt, rostfri plåt, trä och sten. Dessa material skiljer sig naturligtvis i sina egenskaper. T.ex har fönsterbleck i aluminium längre livslängd och är mer underhållsfritt än trä som behöver målas regelbundet för att behålla sin karaktär. En annan skillnad är utseendet hos de olika materialen.

Dessutom kräver de olika materialen olika mycket arbetstid vid utformningen som i sin tur påverkar priset. Viktigt att poängtera är att alla typer av material kräver någon typ av underhåll. Att t.ex. tvätta fönsterblecken i aluminium ger en bättre lyster och förlänger på så sätt livslängden. Det är dessutom mycket viktigt, oavsett vilken typ av fönsterbleck du som kund väljer, att fönsterblecken, vare sig det är underbleck eller överbleck, monteras på ett korrekt sätt. Vid minsta lilla osäkerhet är vårt råd att anlita fackman.

Var denna produktbeskrivning till hjälp för dig?
1
2
3
4
5
(4 omdömen , Ø 4.0)

kampanj på fönster och dörrar