Skjutdörrar utomhus i Pvc, Trä och Aluminium

Skjutdörrar och skjutdörrspartier utomhus

Skjutdörrar utomhus för din altan eller uteplats skall inte bara vara exklusiva och snygga. De är också en av det mer tekniskt avancerade fönsterdörrarna som finns på marknaden för fönster och dörrar. Ett skjutdörrsparti, som skjutdörrar även kan kallas, håller fukt och väta ute tack vare sin speciella lyft och glidfunktion samtidigt som skjutdörren ger en effektiv värmeisolering av högsta klass. Dina nya skjutdörrar går att få i pvc, trä, aluminium eller en kombination av aluminium och de två förstnämnda. Våra snygga, exklusiva och moderna skjutdörrar ger ett lyft till din altan och uteplats - ja till hela din bostad!

Materialet på din nya Skjutdörr utomhus påverkar även Priset

När du skall välja en ny skjutdörr för din altan gäller det precis som vid valet av nya fönster att beakta en rad olika faktorer. Våra skjutdörrspartier tillverkas i Pvc, trä, aluminium eller i en kombination av aluminium och trä alternativt pvc. Det finns för- och nackdelar för varje material. T.ex. är Pvc billigare än trä, men trä är vackrare och ger en mer ombonad inomhusmiljö. Aluminium kräver minimal med underhåll men är i sin tur ett dyrare alternativ. Tänk noga igenom dina behov och välj material och utformning därefter.


Skjutdörrar PVC

lyft- och skjutdörr i pvc

Våra skjutdörrar för altaner och uteplatser i pvc kombinerar modern teknik med utmärkta materialegenskaper. Lyft och glidfunktionen gör det enkelt att öppna. Våra skjutdörrar i Pvc är energieffektiva, underhållsfria och mycket prisvärda.

Skjutdörrar PVC »

Skjutdörrar TRÄ

lyft- och skjutdörr i trä

Våra skjutdörrar i trä kombinerar modern teknik med utmärkta materialegenskaper. De representerar den bästa energieffektiviteten samtidigt som de är lättskötta, tåliga och återvinningsbara till nästan 100%.

Skjutdörrar Trä »

Skjutdörrar i Trä-Alu

lyft- och skjutdörr i alu

Våra skjutdörrar i trä och aluminium med den lättanvända lyft och glidfunktionen ger en exklusiv känsla som överträffar det mesta. Aluminiumet ger ett effektivt skydd mot vädrets makter samtidigt som träet på insidan ger en varm ombonad känsla.

Skjutdörrar Trä-Alu »

Funktion

Till skillnad från gamla varianter av skjutdörrar för altaner - Lyfts våra skjutdörrar upp innan de rullar smidigt åt sidan på hjulen.

För att öppna din nya skjutdörr till altanen vrids handtaget till önskat läge. Dörrbladet lyfts då upp något och dörren glider smidigt åt sidan. Eftersom skjutdörrar ofta är mycket tunga är lyftfunktionen nästan livsnödvändig då den gör dörrbladet i princip viktlöst och mycket enkelt att förflytta.

Våra lyft- och skjutdörrar är utformade ergonomiskt så alla kan öppna skjutdörren till altanen enkelt och garanterar samtidigt en enkel, smidig och säker funktion. Lyftfunktionen gör det inte bara enklare att öppna dörren utan gör dörren även tätare. Dörrbladet lyfts inte bara upp från spåret utan det sänks även ned i dörrkarmsprofilen. Vilket gör att en lyft- och skjutdörr är bättre skyddad mot vädrets makter. Dessutom ger denna funktion en ökad värmeisolering.


Utrustningsalternativ för våra lyft- och skjutdörrar

Pris

lyft- och skjutdörr i pris

Våra priser för altandörrar med lyft- och skjutfunktion hittar du här. Beräkna ditt pris direkt på nätet med vår smarta konfigurator.

Priser lyft- och skjutdörrar »

Glas

lyft- och skjutdörr i glas

Välj rätt typ av glas för din nya lyft- och skjutdörr. Välj och konfigurera online mellan 2- och 3-glas, ljudisolerande glas och säkerhetsglas m.fl.

Glas typer för skjutdörrar »

Öppningssätt

lyft- och skjutdörr olika öppningssätt

Det finns flera olika typer av öppningssätt. Lyft och skjut partier. Glidhängda dörrar. Öppna från vänster till höger eller tvärtom mm.

Öppningssätt skjutdörrar »

Beslag

lyft- och skjutdörr beslag och lås

Beräkna pris på nätet och välj lås och beslag enligt dina egna önskemål. Här kan du enkelt välja till ett ökat inbrottsskydd till ett rimligt pris.

Beslag lyft- och skjutdörrar »


Låg Tröskel

handikapp anpassade skjutdörrar

Låga trösklar gör tillgängligheten mycket enkel med våra lyft- och skjutdörrar. Våra skjutdörrar är anpassade för ett enkelt vardagsliv.

Tröskelfria skjutdörrar »

Montering

lyft- och skjutdörr montering och installation

Funderar du på att montera din nya skjutdörr själv eller använda en fackman nära dig? Vi har instruktionsfilmer för dig som vill göra det själv.

Montering av skjutdörrar »

Handtag

lyft- och skjutdörr i handtag

Välj ett passande handtag till din nya skjutdörr på nätet. Vi har ett stort sortiment av olika handtag för våra lyft-/glid skjutdörrar.

Handtag för skjutdörrar »

Jalusier

lyft- och skjutdörr och jalusier

Du räknar enkelt fram på nätet via vår konfigurator vad tillhörande exklusiva jalusier kommer att kosta för din nya lyft- och skjutdörr.

Jalusier för skjutdörrar »

Bra att veta om lyft- och skjutdörrs partier för altaner

Uppbyggnaden av en lyft- och skjutdörr

Ett skjutdörrsparti med lyft- och skjutfunktionen består av minst en rörlig del och en fast del. Skjutdörren omgärdas av dörrkarmen och varje del i skjutdörren, oavsett om den är fast eller inte, omgärdas av en s.k. dörrbåge som håller fast själva glasrutan. En skjutdörr kan tillverkas i flera olika material och i flera olika utförande med öppningar åt både höger och vänster eller i mitten och på sidorna.

Genom möjligheten att välja glas med olika funktioner för olika syften kan du individuellt anpassa din skjutdörr efter egna önskemål. Eftersom skjutdörrar för altaner oftast är mycket stora och tunga är det oftast utrustade med den s.k. lyft- och skjutfunktionen vilket enkelt förklaras att dörren lyfts upp något genom att vrida handtaget därefter glider dörren på små hjul i tröskeln, vilket gör den väldigt enkel att hantera.


Material

Precis som med alla våra andra fönster och dörrar kan även våra skjutdörrar tillverkas i flera olika material och i olika kombinationer av dessa material. Våra skjutdörrar finns tillgängliga i pvc, trä och aluminium eller i en kombination av det sistnämnda med de två första.

Ett populärt val är en skjutdörr tillverkad i trä med en aluminiumbeklädnad, detta gör att dörren behåller sin inre varma ombonande karaktär samtidigt som det yttre aluminiumet ger ett mycket bra skydd om den yttre miljön. Dessutom är aluminium i princip underhållsfritt.


Välja Glas

Att välja rätt typ av glas kan ge din nya skjutdörr och fönster en extra dimension eller göra ditt hem säkrare mot inbrott eller stänga ute störande ljud. Våra olika glastyper finns som både tvåglas eller treglas. Välj bland olika typer av:

  • Isolerglas
  • Ljudisolerande glas
  • Säkerhetsglas

Isolerglas

Användningen av isolerglas i moderna fönster bara ökar och ökar tack vare att vi idag är mer medvetna om våra uppvärmningskostnader. Hela tiden kommer nya riktlinjer med strängare krav på våra bostäder för att öka medvetenheten om vår energiförbrukning och på så sätt spara på miljön runt omkring oss.

Ett nytt modernt fönster eller fönsterdörr måste garantera för sina ägare att en maximal värmeisolering uppnås och uppvärmningskostnaderna minimeras. Uppnås detta är inte bara husägaren en vinnare utan även vår miljö.

Isolerglas kan tillverkas i både tvåglas och treglas utförande. En fönsterkassett med ett treglas bestående av isolerglas ger givetvis bäst värmeisolerande förmåga. Vilket i sin tur betyder sparade pengar. En sådan glaskassett tillsammans med en högisolerande fönsterkarm ger ett optimalt skydd mot värmeförluster.

På fönster24.com kan du få kvalitetsfönster med mycket god värmeisolering till ett rimligt pris oavsett om du väljer trä, pvc eller aluminiumfönster.


Ljudisolerande Glas

I samband med ditt köp av en ny lyft- och skjutdörr kan en klok investering vara att köpa till ett ljudisolerande glas. Tack vare att en skjutdörr till din altan oftast består av en kraftigare karm än vanliga fönster blir effekten av kombinationen med ett ljudisolerande glas bättre!

I vår webshop på fönster24.com finns det flera olika typer av ljudisolerande och bullerdämpande glas att välja på. Välj den klass som passar ditt behov bäst genom ett enkelt klick!

Om din bostad, vare sig det är ett hus eller en lägenhet, ligger nära en trafikerad gata eller något annat bullerstörande stråk kan det vara så att föreskrifterna kräver att ett ljudisolerande glas skall sättas in. Dessa föreskrifter kan du hitta via folkhälsomyndigheten eller arbetsmiljöverket.

Våra ljudisolerande glas minskar störande buller med upp till 43 decibel. Som en jämförelse upplever människan en minskning av oljud med 10 decibel som en halvering av ljudet.


Säkerhetsglas

Det fokuseras mer och mer på inbrottsskydd och säkerhet när det kommer till fönster och dörrar nu för tiden. En lyft- och skjutdörr är inte säkrare än sin svagaste punkt. När det kommer till säkerhetsglas finns det två huvudkategorier att välja bland. Det första är termiskt härdat glas, även kallat ESG samt laminerat säkerhetsglas även kallat VSG. En fönsterdörr's fönsterkassett kan även bestå av en kombination av dessa två. Undersök och fundera igenom vad som du behöver till din individuellt utformade lyft- och skjutdörr för att göra din altan till ultimata avslappningsplatsen.

Ett termiskt härdat glas skyddar framförallt mot personskador eftersom denna typ av glas bryts sönder i tusentals små bitar när det krossas. Dessutom blir kanterna något trubbigare vilket motverkar skärskador. Ett laminerat skyddsglas består av två glasskivor med en tunn genomskinlig plastfilm i mellan som sammanpressats under värme och högt tryck. VSG är mycket svårt att krossa samt att glaset hålls samman via plastfilmen även efter att det krossats. Ett laminerat säkerhetsglas ökar på inbrottsskyddet för din bostad.


Montering och Installation av Skjutdörrar utomhus

Eftersom lyft- och skjutdörrspartier oftast är mycket stora och tunga rekommenderar vi att dessa installeras av fackmän. På grund av dess otymplighet i samband med montering är det svårare att installera denna typ av dörr på ett korrekt sätt jämfört med en vanlig fönsterdörr.

En felaktigt installerade skjutdörr till altanen kan leda till att det uppstår köldbryggor i dörren samt minskad värmeisolerande förmåga. I värsta fall kan det uppstå kondens på konstruktions som i sin tur kan leda till otrevliga och kostsamma mögelskador.


En altandörr för tiden

En lyft- och skjutdörr har många fördelar jämfört med en traditionell altandörr. Flera har du redan läst om ovan i texten. Eftersom en skjutdörr inte öppnas inåt eller utåt som en vanlig dörr sparas det plats både på altanen och i rummet på insidan. På denna plats ges det nu möjlighet till möblering på både in och utsidan. Ett skjutdörrsparti ger ditt hem det där "lilla extra" som många drömmer om!

Skjutdörrspartiets stora rutor erbjuder mer utsikt och släpper in mer ljus vilket ger både mer energi och en härligare inomhusmiljö. Utrymmet innanför dörren upplevs större samt mer välkomnande. Naturligt ljus har oftare en varmare ton än konstgjort ljus i form av lampor och spotlights. Det naturliga ljuset upplevs varmare och mjukare samt att det ger gratis energi och uppvärmning en höstdag.


Beställ Skjutdörrar enkelt på nätet hos fonster24.com

Köp din skjutdörrar här »

Var denna produktbeskrivning till hjälp för dig?
1
2
3
4
5
(11 omdömen , Ø 4.5)

kampanj på fönster och dörrar