Fönsterdörrar i PVC, Trä & Trä-/Aluminium

Fönsterdörrar

Fönsterdörrar, eller balkongdörrar och altandörrar som de också kallas, är mycket lika ett vanligt fönster. Precis som fönster brukar de vara helt i glas. De flesta fönstertillverkare har fönsterdörrar i sitt sortiment jämte fönster. Våra fönsterdörrar tillverkas i PVC, Trä eller Trä/Aluminium. Vi har även passivhus anpassade fönsterdörrar med extra lågt u värde. En fönsterdörr kan komma i rad olika utförande så som enkel dörr, pardörr, skjutdörr eller vikdörr. En fönsterdörr kan vara helglasad eller delvis glasad. Dessutom kan en fönsterdörr tillverkas med en rad olika typer av glas som t.ex. bullerdämpande glas eller laminerat glas samt utrustas med en rad olika tillbehör. Precis som våra fönster är alla våra fönsterdörrar individuellt anpassningsbara och du som kund väljer själv material, mått, färg och tillbehör. Du kan även utrusta din dörr med flera olika typer av spröjs. Välj mellan wiener spröjs, helima spröjs och glasdelande spröjs. Allt för att du skall kunna få din egen unika dröm fönsterdörr till bästa pris.

Fönsterdörrens material och utförande bestämmer Priset

När du som kund letar efter en passande fönsterdörr bör du noga överväga vilken funktion fönsterdörren skall ha samt för- och nackdelar med de olika materialen som våra fönsterdörrar tillverkas av. Skall din nya fönsterdörr vara helglasad? Detta beroende på t.ex. vilken typ av byggnad den skall installeras i, hur utsatt dörren är och vilken typ värmeisoleringsförmåga - u värde, fönsterdörren skall ha etc.


Fönsterdörrar i PVC

Fönsterdörr i PVC

Våra altandörrar i PVC kombinerar modern teknik med utmärkta materialegenskaper. De är energieffektiva med lågt u värde, underhållsfria, lätta att rengöra och nästan 100% återvinningsbara. Välj den typ av glas, de tillbehör eller spröjs som just du vill ha till bästa pris.

Fönsterdörr i PVC »

Fönsterdörrar i Trä

Fönsterdörr i Trä

Våra fönsterdörrar i trä tillverkas uteslutande av trä i högsta kvalité och impregneras med en naturlig metod vilket garanterar en lång livslängd. Två glas eller tre glas? Varför inte välja en helglasad fönsterdörr? Det finns massor av tillbehör! Rätt dörr till rätt pris!

Fönsterdörr i Trä »

Fönsterdörrar i Trä/Alu

Fönsterdörrar i Trä/Aluminium

Våra altandörrar i trä och aluminium förenar de bästa egenskaperna med dessa två material. Utvändigt gör aluminiumet dörren extremt vädertålig och i princip underhållsfri. På insidan ger träet en ombonande varm känsla. Massor med Tillbehör. Välj tre glas!

Fönsterdörr i Trä/Aluminium »


FÖR- OCH NACKDELAR MED DE OLIKA MATERIALEN EN FÖNSTERDÖRR ÄR TILLVERKAD I

Fönsterdörr tillverkad i PVC

PVC är lätt att rengöra, billigt och underhållsfritt. Dessutom har fönsterdörrar tillverkade av PVC ofta ett lågt u värde med goda värmeisolerande förmågor.

Nackdelen med PVC är att det är relativt flexibelt och töjbart och måste därför förstärkas med en kärna av stål eller komposit. En fönsterdörr i PVC kan vara helglasad eller delvis glasad.


Fönsterdörr tillverkad i Trä

Altandörrar av trä är tillverkade av trä som är en förnyelsebar resurs. Vanligtvis har fönsterdörrar i trä ett mycket elegant utseende tack vare träets naturliga struktur. En fönsterdörr i trä kan vara helt eller delvis i glas.

Dock kräver altandörrar som tillverkats av trä en hel del underhåll för att upprätthålla materialets lyster och skyddande förmåga. Olika träslag kräver olika underhåll, vilket är viktigt att väga in när man väljer fönsterdörr.


Fönsterdörr tillverkad i Aluminium

Fönsterdörrar i aluminium är extremt vädertåliga och har lång livslängd. Denna typ av fönsterdörrar har också mycket goda värmeisolerande värden, vilket ger låga u värden. Altandörrar i aluminium kräver i princip inget underhåll eller skötsel.

De finns i ett brett utbud av färger och modeller. De kan utrustas med flera olika tillbehör och olika typer av glas. Dock är den initiala inköpskostnaden högre, men i det långa loppet är detta ett mycket bra val.


BRA ATT VETA OM FÖNSTERDÖRRAR

Fackhandeln erbjuder en mängd olika typer och modeller av fönsterdörrar. Det finns bl.a. olika typer av öppningssätt; sidohängda, dreh-kipp, skjutdörrar och vikdörrar. Det finns enkeldörrar, pardörrar, tre luft och fyr luft dörrar. Fönsterdörrarna kan handikappanpassas med extra låg tröskel. Utrustas med olika säkerhets glas eller bullerdämpande glas och speciella värmeisolerande glas som på sikt sparar på uppvärmningskostnaderna med ett lägre u värde.


Säkerhet

Eftersom altandörrar oftast är placerade inåt trädgården och lite avsides från gatan är det viktigt att ha en hög nivå på säkerheten för att förhindra inbrott. Äldre och billigare fönsterdörrar lever ofta inte upp till det skydd som dessa tider behöver. Välkända och välrenommerade fönster och dörrtillverkare erbjuder oftast ett brett utbud av fönsterdörrar med en rad olika tillbehör för att motverka och förhindra inbrottsförsök. Det kan bl.a. vara laminerat säkerhets glas, godkända lås och larm.

Pris och Standardmått

Ett av de vanligaste standardmåtten när det kommer till fönsterdörrar är 9 x 21. D.v.s dörren är 88 cm bred och 208 cm hög. Alla mått är från utsida dörrkarm. Precis som med fönster varierar priset på en fönsterdörr beroende på vilken modell, material, glas, storlek och utrustning fönsterdörren skall ha.

Den billigaste typen av fönsterdörrar är de som är tillverkade i PVC, förutom ett lågt pris har de dessutom en lång livslängd samt kräver minimalt med underhåll. Därefter kommer fönsterdörrar i trä, följt av exklusiva fönsterdörrar i en kombination av trä och aluminium. Välj rätt dörr till rätt plats för rätt pris!

Fönsterdorr


Beställ Fönsterdörrar enkelt på nätet hos fonster24.com

Köp din fönsterdörr här »

Var denna produktbeskrivning till hjälp för dig?
1
2
3
4
5
(13 omdömen , Ø 4.5)

kampanj på fönster och dörrar