Träfönster modeller, profiler, glas och utrustning

Träfönster

Säkerhet, energieffektivitet och bullerskydd - träfönster klarar med bravur av de viktigaste uppgifterna ett modernt fönster ska klara av. Oavsett om det gäller meranti, furu, ek, lärkträd eller eukalyptusträd så uppfyller det stora urvalet av träprofiler både byggnadsmässiga och utseendemässiga krav. Med en bra värmeisolering genom det naturliga materialet är trä än idag mycket välanvänt som byggmaterial till dörrar och fönster. Tillsammans med passande handtag, beslag och andra tillbehör så får du då moderna träfönster, som inte lämnar något annat att önska.

UTRUSTNING TILL TRÄFÖNSTER

Individuell anpassning av träfönster

Fönster idag ska inte bara klara av rent byggmässiga uppgifter. De präglar fasaden med sitt utförande och behöver därför avspegla stilen hos den som bor i huset. Med hjälp av de mest varierande färger och dekorer från RAL du kan tänka dig kan du förverkliga personliga designidéer och med spröjs och överfönster sätter du en extra accent på utformningen. Det kanske viktigaste kriteriet - energieffektiviteten är också mycket relevant. För att välja mellan olika typer av fönster och för att anpassa fönstret efter dina önskemål, se här:

Färger

Träfönster Färger

Våra träfönster kan målas med RAL-färger eller förses med dekormönster. Självklart kan alla våra fönster även fås i standard vit RAL 9016.

Färger »

Spröjs

Spröjs Träfönster

För träfönster erbjuder vi tre olika typer av spröjs: Glasdelande spröjs, Wienerspröjs eller Helimaspröjs.

Spröjs »


Detaljritningar

Detaljritningar tvärsnitt träfönster

Detaljritningar, detaljbilder och tvärsnitt för karm och båge för våra energi snåla träfönster hittar du här.

Detaljritningar »

U - värde

U - värde

Här hittar du alla U-värden för våra olika träfönster. Ett mindre fönster har normal ett högre u värde medans ett större fönster har vanligtvis lägre u värde.

U - värde »

UTRUSTNING TILL ALLA FÖNSTER

Utrustning och tillval till dina fönster

Bestäm hur dina fönster ska se ut och välj vad din prioritet är. Tack vare en stor variation av tillbehör och utrustningskomponenter blir ett ganska vanligt träfönster till ett individuellt utformat fönster där fokus kan läggas på säkerhet, slitage och siktskydd. För glaset i ditt fönster bestämmer inte bara hur mycket värme som sipprar ut, utan även vilken säkerhet du får med fönstret. Även beslag, rejäla jalusier och låsbara handtag tjänar som inbrottsskydd samt sätter stilen för fönstret. Utöver det kan diverse tillbehör så som solskydd och insektsskydd väljas till.

Glas

Glasning för PVC fönster

Våra fönster kan förses med, två glas, tre glas, energispar glas, bullerskydds glas, säkerhets glas samt ornament- och strukturglas.

Glas »

Beslag

Beslag för PVC fönster

Till våra fönster använder vi kvalitativa beslagsdelar från Tyska Winkhaus. Säkerhetsgraden anpassas efter dina önskemål.

Beslag »


Fönsterhandtag

Fönsterhandtag

Vi har ett brett sortiment med allt från enkla handtag till låsbara handtag, handtag i plast eller aluminium och även designade handtag i rostfritt.

Fönsterhandtag »

Jalusier

Jalusier

Vi har ett stort sortiment av integrerade och front monterade jalusier. Anpassningsbara efter dina behov vad gäller design, färg, manövrering etc.

Jalusier »


Inbrottsskydd

Inbrottsskydd fönster

Det finns ett flertal utrustningsmöjligheter för att betydligt höja säkerheten för ett fönster. Klicka och läs mer på länk nedan.

Inbrottsskydd fönster »

Insektsskydd

Insektsskydd

Ett insektsskydd är en praktisk och komfortabel extrautrustning, som enkelt kan kombineras med ett fönster.

Insektsskydd »


Tillbehör dörrar

Tillbehör dörrar

Till våra dörrar kan du välja utrustning som till exempel dörrhandtag med rosettgarnityr och lås eller varför inte en tröskelfri utgång.

Tillbehör dörrar »

Fönstertyper

fönstertyper sorter former

Här hittar du samtlig information om fönstertyper, specialtyper och öppningssätt. Klicka och läs mer på länk nedan.

Fönstertyper »


HJÄLP OCH INSTRUKTIONER

Hjälp vid fönsterköp

Detaljerade ritningar, tips för montering och videor med instruktioner för hur du vårdar dina träfönster hjälper dig som är erfaren hobbysnickare vid alla moment som gäller beställning och installation av de olika byggelementen. Med produktkonfigureraren från fönster24.com kan du välja alla utrustnings- och designvarianter steg för steg. Från individuella mått och standarddekor till önskat glas och snygga fönsterhandtag börjar träfönstret ta form efter dina önskemål, och kan hela tiden anpassas eller byggas ut.

Videos

Videos

Videos / Anleitungen

På fönster24.com hittar du ett stort antal videos och filmer, instruktioner och användbara tips för att underlätta ditt köp och installation av träfönster.

Videos »

Anvisningar

Anvisningar

Hur mäter man? Hur underhåller man träfönster på bästa sätt? Tack vare våra tydliga instruktionsfilmer blir det mycket enkelt för dig att göra detta själv!


För- & Nackdelar

För- & Nackdelar

Trä eller pvc fönster? Eller trä aluminium fönster? Att välja rätt material för rätt behov kan vara en av de viktigaste punkterna vid köp av nya fönster. Annat att tänka på är underhåll och hur energieffektivt de olika materialen är!

Vad som spelar roll vid ett fönsterköp

När du ska välja nya fönster gäller det att tänka på vissa saker. Först och främst ska du välja vilken typ av fönsterprofil du vill ha. Oavsett om du vill ha PVC, aluminium eller värmeisolerande trä så är urvalet stort och till och med kombinationer av aluminium och trä går att välja. När profilen är vald är det dags att välja typ av glas. Här finns det ett flertal olika glastyper att välja på:

  • Flerskiktat isoleringsglas
  • Säkerhetsglas (VSG och ESG)
  • Ornamenterade och strukturerade glas
  • Bullerdämpande glas

För att du ska få ett fullgott inbrottsskydd erbjuder vi en mängd tillbehör och utrustningar för fönsterprofiler. 

När det gäller beslagen har vi såklart en basstandard som vi erbjuder, och utöver den har vi typen RC 1 (tidigare WK 1) och RC 2 (tidigare WK 2). Båda uppfyller de krav som ställs av DIN och de håller stånd mot motsvarande inbrottsförsök. Både på grund av miljötänk och av stigande energipriser så kommer värmeisolering mer och mer i fokus, både vid nybyggen och vid renoveringar. Genom EU:s energisparandeförordning (EnEV) ställs det lika höga krav på träfönster som på motsvarande fönster med ramar av aluminium eller PVC.

Med rätt glas, trämaterial och fackmannamässig montering så klarar moderna fönster dessa förordningar galant och presterar högt när det gäller energieffektivitet och värmeisolering.

Med olika utrustning och ett stort urval av tillbehör kan vi sätta fokus på säkerhet, bullerskydd och inbrottsskydd.

Utforma och anpassa din träfönster

Fönsterprofilen är hjärtat i ett träfönster. Du kan välja mellan profilerna ”Classic” och ”Roundline”, två högklassiga fönsterprofiler med vardera 68 och 78 mm djup som båda uppfyller de visuella och tekniska önskemålen. Högklassigt trä av allt från gran och mesranti till eukalyptus och ek som kan anpassas till dina personliga önskemål. De olika färgerna och dekorerna gör det möjligt att välja utseendet och sätta en speciell stil på träprofilerna, antingen så att de smälter in eller ger en extra accent till fasaden. Vi har tillbehör som regnskenor, solskydd och insektsskydd. Alla dessa tillbehör ger fönstren det där lilla extra, men kan också påverka livslängden och hållbarheten på fönstren positivt. Till exempel så skyddar ett insektsskydd inte bara från mygg och flugor, utan även från till exempel gnagare - när det är monterat på rätt sätt. Aluminiumjalusier skyddar dig inte bara mot insyn utan också mot solen. Vid starkt slitage från exempelvis vind och regn kan de också skydda trät från att påverkas skadligt.

Tipp: Rollladen mit Regensensor bieten ein wertvolles Mehr an Alltagsluxus und tragen zur Langlebigkeit der Holzfenster bei.

Du som har bestämt dig för att ha träprofiler i dina fönster kan se fram emot ett naturligt byggnadsmaterial som vid rätt skötsel håller mycket länge och som dessutom är ett energieffektivt val. Du kan efter dina egna önskemål välja passande glas, olika tillbehör som jalusier, fönsterbleck, eller spröjs. Dessa tillbehör påverkar inte bara fönstret utseendemässigt, utan är ett plus även ur säkerhets- och slitagesynpunkt.

Med hjälp av konfigureringsverktyget kan du på ett enkelt och transparent sätt välja fönstertyp, utrustning, design och tillbehör, vilket gör individualiseringen av ditt träfönster mycket enkel.

fönster24.com står för bästa kvalitet och högkvalitativa byggelement inom fönster- och dörrområdet. Vi sätter stort värde i innovativ teknik och traditionellt hantverk. ”Made in Germany”.

Träfonster


Beställ Träfönster enkelt på nätet hos fonster24.com

Köp din Träfönster här »

Var denna produktbeskrivning till hjälp för dig?
1
2
3
4
5
(4 omdömen , Ø 4.3)

kampanj på fönster och dörrar